Alapítványunk minden fórumot megkeres annak érdekében, hogy gyermekeink ne az utcákon kezdjék iskola előtt a napot, illetve iskola közben és azt befejezve. Sajnos ahogyan a képeken is látszik, olykor iskolán belül is dohányoznak, vagy pár méterre az iskolától. Igaz ezen képek évekkel ezelőtt készültek, azonban semmi nem változott az idők során.

Sajnos vannak képeink nagyon fiatalokról is, akik minden felvilágosításunk ellenére dohányoznak, illetve alkoholt fogyasztanak. Vannak olyanok akik óvoda mellett a kisgyerekek játszóterén töltik idöjüket. Megítélésünk szerint azért is veszélyes mert az óvodások nem látnak mást otthon, az utcán és a játszótereken mint dohányzó „felnőtteket” jobbik esetben.

Tény, az óvodások 15% már kipróbálta a dohányzást. Általános iskolások pedig 30% találkozott a dohányzással, illetve az alkohollal. Itt kell megjegyezni a különböző drogokat általános iskolába járok tekintetében 20- 40 % százalékban már ki is próbálták. Középiskolások száma dohányzás; alkohol; drogok tekintetében meghaladja az 40%- ót. Történik mindez úgy, hogy Tüdőrákban el halálozottak a rákos betegek körében minden hetedik ember. Ugyan ezen szám az alkohol vonatkozásában is elmondható. Drogok tekintetében pedig igen magas számokról beszélhetünk. Veszélynek itt pedig gyermekeink vannak kitéve leginkább.

A képek azt gondoljuk magukért beszélnek.

Szűrések alapítványunk szervezésében


Hallásvizsgálat


Hasi ultrahang vizsgálat